ریمپ ایسیو دنا
معرفی محصول ریمپ دنا
دنا اولین محصول لوکس ایرانخودرو که در ابتدا NX7 نام داشت و روی پلتفرم 405 تولید شد. پس از عرضه دنا در سال 93 نمونه های دیگری شامل دنا پلاس، دنا پلاس توربو و دنا پلاس توربو اتوماتیک نیز به بازار عرضه شدند.پیشرانه EF7 و به دنبال آن نمونه توربو این پیشرانه پتانسیل خوبی برای افزایش شتاب و توان دارند.
شرح ایسیوهای نصب شده روی دنا
ایسیو بوش ME 7.4.9 (نصب شده روی دنا از سال 1393 تا 1398)
از ابتدای عرضه اولین ایسیو نصب شده روی دنا ایسیو بوش با کد فنی ME 7.4.9 و دریچه گاز برقی است که کپ و تاخیر دریچه گاز زیادی دارد.این ایسیو از 206+ موجود در برزیل به عاریت گرفته شده است و میتوان گفت بهترین و با کیفیت ترین ایسیو نصب شده روی خودرو دنا است.ایسیو بوش 7.4.9 دارای 3 کانکتور است و از نظر پیچیدگی نرم افزاری در بالاترین سطح قرار می گیرد.ایسیو فوق مشکل ناک زدن زیاد ینز دارد که ناشی از ادونس در نظر گرفته شدن تایمینگ جرقه زنی شمع ها است.میتوان گفت ایسیو فوق بیشترین حساسیت را نسبت به بنزین بی کیفیت دارد.با حذف کاتالیست ایسیو بوش 7.4.9 خطای مربوط به کاهش بازدگی کاتالیست را دارد که میتوان در ریمپ ایسیو آن را برطرف نمود.
ایسیو بوش ME 7.4.9 TC (نصب شده روی دنا پلاس توربو)
ایسیو بوش 7.4.9 تی سی روی نمونه های توربو دنا نصب شده است، این ایسیو از لحاظ سخت افزاری تفاوتی با نمونه معمولی ندارد اما نرم افزار آن متفاوت است.به علت حذف سیستم cvvt از روی دنا پلاس توربو نرم افزار این ایسیو پارامترهای پیچیده تری برای محاسبه موقعیت میل لنگ و سوپاپ ها دارد.دمای موتور و EGT در این ایسیو بالاتر در نظر گرفته شده است.نرم افزار این ایسیو به گونه ای طراحی شده که نسبت سوخت و هوا را روی 10.5 تا 11 نگه میدارد که بسیار غلیظ است.
• ایسیو کنتیننتال (Continental) با کدهای فنی EasyU 2.5 و EasyU 2.8
در سال 1395 ایسیو جدید کنتیننتال بر مبنای زیمنس و با دریچه گاز برقی روی دنا نصب شد.این ایسیو در کل سیستم مدیریت موتور خوبی محسوب میشود اما نسبت به تغییرات کیفیت بنزین حساس هست و دچار کپ کردن و صدای ناک زیاد میشود.این ایسیو آپدیت های زیادی را توسط ایرانخودرو تجربه کرده است که در نمونه ای اخیر بسیاری از باگ های آن برطرف شده است.شایان ذکر است این ایسیو در تعداد کمتری روی خودروهای دنا نصب شد.
• ایسیو بوش ME 17.9.71 دنا با میکرو تریکور (Tricore) و دریچه گاز برقی (دارای پسوورد 16 رقمی)
ایسیو بوش me17 نمونه جدیدی از ایسیوهای بوش با دو کانکتور و ابعاد کوچک است که دارای پسوود و امضای دیجیتالی یا Digital Sign است.این ایسیو ضعیف ترین شتاب را بین نمونه های دیگر دنا دارد اما مصرف سوخت و آلایندگی آن پایین تر است.تاخیر دریچه گاز بالا در این ایسیو آزار دهنده است.شایان ذکر است ایسیو این خودرو از راه پورت obd قابل ریمپ نیست و برای ریمپ آن از برد GPT باید استفاده کرد.
• ایسیوهای خانواده زیمنس یا کروز SIM2K-34 VR با دریچه گاز سیمی
این ایسیوها با دو شماره کالیبراسیون IK00421380 و IK00705380 در تایپ های A، B و C و با دریچه گاز سیمی کانفیگ شده اند و به لحاظ نرم افزاری پایین تر از نمونه های دیگر هستند.این ایسیوها در قسمت بوت و سافت ور قفل هستند و بخش کالیبراسیون آن ها قابل خواندن و ریمپ است جالب است بدانید ریمپ چیپ توانایی احیای این ایسیوها در صورت آسیب دیدگی را با نرم افزار اورجینال خود داراست.این ایسیوها روی دنا میزان ناک کمتری دارند.مصرف سوخت آن ها بالاتر است و بسیار ساده تر هستند.
• ایسیو کروز EZU با دریچه گاز برقی
در سال 1399 ایرانخودرو روی ایسیوهای EZU که در واقع همان Easy U هستند بسیار مانور داده است.به علت کوچک تر شدن دریچه گاز میزان کپ و تاخیر دریچه گاز در این نمونه ها بسیار بیشتر شده است.جالب است بدانید ایسیوهای فوق سبک جدیدی از چکسام گیری را دارند که ریمپ چیپ موفق شده است چکسام این ایسیوها را آف کرده و ریمپ آن ها را به منظور شتاب و کشش بهتر اعمال نماید.ایسیوهای فوق دارای نمونه های یورو 4 و یورو 5 هستند و نمونه های یورو 5 افت توان بیشتری دارند.امکان کاهش دما، افزایش کاتاف و حذف کد خطا روی این ایسیوها وجود دارد.همچنین دور آرام این ایسیو بهتر است مقداری افزایش یابد تا از لرزش موتور کاسته شود.ریمپ دنا EZU به خوبی در مجموعه ریمپ چیپ قابل انجام است.
• ایسیو S2 دنا با دریچه گاز برقی که در واقع همان ایسیو بوش ME 17.8.10 است.
این ایسیو از سری جدید ایسیوها است که از سال 1398 روی دنا نصب شده است.این ایسیو دارای دو برد مختلف است که یکی از آن ها قفل بوده و دیگری بدون قفل نرم افزاری میکرو است.این ایسیو عملکردی مشابه ایسیوهای EZU دارد و تاخیر دریچه گاز آن بسیار بالا است.ریمپ چیپ به تمامی پارامترهای ایسیو S2 دنا دسترسی دارد و ریمپ این ایسیو نتایج خوبی به همراه دارد.ریمپ دنا S2 در مجموعه ریمپ چیپ از راه پورت OBD به راحتی قابل انجام است.
شما برای خواندن مطالب بیشتر میتواند مقاله دیگر ما در حوزه ریمپ دنا را مطالعه فرمایید.
نقاط ضعف قابل برطرف شدن خودرو دنا با ریمپ
از ایرادات شایع خودرو دنا میتوان به موارد زیر اشاره کرد که با ریمپ قابل برطرف شدن هستند:
• صدای ناک موتور که با استفاده از بنزین معمولی تشدید میشود این صدا که در اثر سوختن بنزین در زمان نامناسب است در ایسیوهای بوش 7.4.9 و ایزیو بیشتر است.
• دمای بالای موتور EF7 که به جهت کاهش آلایندگی نیز به کار گرفته شده است گاهی بهتر است با کاهش دمای کارکرد فن ها مقداری کاهش یابد زیرا موجب بروز مشکلات سیم کشی میشود.
• تاخیر دریچه گاز برقی خودرو (Throttle Position) و واکنش بسیار کند پدال گاز (Pedal Position) در کنار کپ اولیه معروف موتورهای EF7 به خصوص در ایسیوهای بوش 7.4.9، ایزیو و بوش me17 دنا
• سوختن مکرر سنسور اکسیژن دوم و روشن شدن چک عموما به خاطر کد خطای P0420 بعد از حذف کاتالیست (کاتالیزور)
• ایرادات مربوط به سنسور میل سوپاپ (Camshaft)
• تاخیر بالای توربو در خودروهای دنا توربو و فشار بوست پایین
• کات آف سریع خودرو در نمونه های توربو (550 دور بر دقیقه)
• افت عملکرد خودرو هنگام استفاده از کولر خودرو (تهویه مطبوع)
سوالات متداول ریمپ ایسیو دنا
ثبت ديدگاه