ریمپ دنا، دنا پلاس و دنا پلاس توربو 

چیپ تیونینگ دنا با موتور EF7

معرفی

دنا یک خودرو خانوادگی است که قرار بود در سال 1390 (آوریل 2011) عرضه شود، اما تولید انبوه آن در سال 1394 (2015) شروع شد.دنا پس از شروع تولید انبوه در بازارهای غیر داخلی جایگزین سمند شد.دنا بر اساس قله کوهی در کوه های زاگرس در 35 کیلومتری شمال غربی یاسوج در غرب ایران نامگذاری شده است. ایرانخودرو این نام را برای شناسایی خودرو به عنوان نماد پیشرفت تکنولوژیکی و آرمان های شرکت انتخاب کرد. 

پتانسیل دنا برای ریمپ 

از نظر ما پیشرانه EF7 نصب شده بر روی خودرو دنا برخلاف بی مهری های که نسبت به آن شده و ایرادات متعدد نمونه های اولیه تولیدی یک موتور مهندسی شده، قدرتمند و با پتانسیل بالا برای ریمپ، چیپ تیونینگ و ارتقا است و پاسخی فراتر از انتظار بعد از ریمپ  کردن را به شما میدهد.جالب است بدانید این موتور با رینگ و پیستون نصب شده فعلی قابلیت تولید 200 اسب بخار قدرت را طبق بنچمارک های حاصل از تست و آزمایش های ما را به خوبی داراست.

ایسیوهای نصب شده روی خودرو دنا به ترتیب فراوانی عبارتند از:

 ایسیو بوش (Bosch) با کد ME 7.4.9 (بهترین نتیجه در ریمپ) با دریچه گاز برقی

ایسیو کنتیننتال (Continental) با کد فنی EasyU 2.5 و EasyU 2.8 با ایرادات متعدد برقی 

ایسیو بوش ME 17.9.71 با میکرو تریکور (Tricore) و دریچه گاز برقی (مدرن ترین و پیشرفته ترین ایسیو و دارای پسوورد 16 رقمی)

ایسیوهای خانواده زیمنس SIM2K-34 VR تحت عنوان کروز با دریچه گاز سیمی

در این بین میتوان گفت ایسیو بوش ME 17.9.71 با وجود برخورداری از پردازنده (Processor) قدرتمند دارای بیشترین کارایی در بین ایسیوهای یاد شده است اما توجه داشته باشید این ایسیو نیازمند برد تریکور (Tricore) برای خواندن اطلاعات موجود روی ایسیو است و نسبت به تغییرات کیفیت سوخت بسیار حساس است. اما به طور کلی بهترین Feedback نسبت به ریمپ را ایسیو بوش ME 7.4.9 با فاصله اندک دارد.

توجه بفرمایید در ریمپ خودرو دنا با موتور EF7 رعایت برخی نکات واجب و ضروری است.در آیتم کاهش دمای موتور دنا (کاهش دمای آب دنا) باید به این توجه داشت که اگر ایسیو این خودرو از نوع بوش ME 7.4.9 باشد برخلاف سایر ایسیوهای بوش هر دمایی روی دامپ خودرو اعمال شود همان دما بر روی فن ها اعمال میشود و دمای دور کند و دور تند فن ها در حالت خاموش بودن خودرو خود به خود محاسبه میشود. همچنین دمای موتور خودرو دنا با موتور EF7 در هیچ حالتی نباید بیش از 3 درجه در دور تند و 4 درجه در دور تند فن ها کاهش داده شود زیرا کاهش زیاد و غیر استاندارد دمای موتور باعث عملکرد نامتعادل موتور خودرو و آلایندگی بالا میشود.

نکته واجب و بسیار ضروری این است که سنسور میل سوپاپ (Camshaft) خودرو دنا تحت هیچ شرایطی نباید از حلقه کنترلی مدار ایسیو خارج و یا حذف شود زیرا این خودرو مجهز به تکنولوژی متغیر زمانبندی سوپاپ ها است که به اختصار CVVT و وجود سنسور میل سوپاپ برای کارکرد صحیح این سیستم ضروری است.

بنابراین شیوه صحیح رفع ایراد سنسور میل سوپاپ این خودرو در این است که بر اساس نقطه مرگ بالا یا همان T.D.C اصلاح شود.

همچنین مجموعه تیونینگ خودرو ریمپ چیپ توانایی ریمپ اصولی جداول مربوط به سیستم متغیر زمانبندی خودرو دنا یا همان CVVT را داراست.توجه بفرمایید سیستم CVVT در خودرو دنا پلاس توربو حذف شده است.

از سوی دیگر دریچه گاز برقی این خودرو نیاز به تعامل صحیح بین Throttle position و Pedal position برای رفع کامل و دقیق کپ و تاخیر بالای دریچه گاز این خودرو دارد که مستلزم دقت بالا در ریمپ پارامترهای مربوط به دریچه گاز و پدال برقی این خودرو است.

همچنین سنسور اکسیژن دوم این خودرو باید در نمای 16-بیتی اعداد دسیمال کاهش 1 درصدی را که مقیاس بزرگی است را به خود ببیند تا به اصطلاح Open-loop شود.

ریمپ دنا با موتور EF7

نقاط ضعف خودرو دنا

از ایرادات شایع خودرو دنا میتوان به موارد زیر اشاره کرد که با ریمپ قابل برطرف شدن هستند:

دمای بالای موتور که با بلند کردن کاپوت این خودرو به وضوح قابل احساس است و باعث بروز ایراد در سیم کشی یا سوختن آن،مشکلات مربوط به واشر سرسیلندر و از بین رفتن کارایی روغن موتور برای روانکاری موتور و تبخیر شدن روغن موتور میشود.

تاخیر بسیار بالای دریچه گاز برقی خودرو (Throttle Position) و واکنش بسیار کند پدال گاز (Pedal Position) در کنار کپ اولیه معروف موتورهای EF7 تجربه ای نامطلوب از شتابگیری و افت قدرت را به همراه دارد و باعث عدم انتقال صحیح قدرت و فشار آوردن به دیسک و صفحه خودرو و درآمدن صدای صفحه کلاچ میشود.

سوختن مکرر سنسور اکسیژن دوم و روشن شدن چراغ چک به خصوص بعد از برداشتن کاتالیست (کاتالیزور) خودرو

ایرادات مربوط به سنسور میل سوپاپ (Camshaft)

ایرادات مربوط به دریافت پارامترهای نادرست از Map سنسور و سنسور اکسیژن اصلی

• تاخیر بالای توربو در خودروهای دنا توربو و فشار بوست پایین

• کات آف کردن سریع خودرو در دور موتورهای پایین به خصوص در خودروهای توربو 

بروز پدیده دنده مرده رفتن خودرو در دنده های سبک تر

افت عملکرد خودرو هنگام استفاده از کولر خودرو (تهویه مطبوع)

 

ریمپ دنا پلاس EF7

ریمپ دنا و دنا پلاس توسط ریمپ چیپ ® ?

افزایش چشمگیر شتاب دنا اولیه و ثانویه با برنامه نویسی سطح بالا روی جداول آوانس جرقه زنی (Spark Advance)، پاشش سوخت (Injection) و گشتاور (Torque)
افزایش قدرت موتور دنا (8 تا 12 درصد) و گشتاور خودرو (8 تا 12 درصد)
کاهش و رفع کامل کپ و تاخیر دریچه گاز دنا به خصوص کپ اولیه حرکت در تعویض دنده از 1 به 2 و کپ ثانویه خودرو
کاهش دمای بالای موتور دنا، اصلاح دمای فن ها در حالت دور کند و دور تند و در حالت خاموش بودن خودرو و چراغ Stop و تنظیم مجدد پارامترهای دریافتی از سنسور دمای آب
کاهش تاثیر سیستم تهویه مطبوع (A/C) بر افت توان خودرو
تطابق دادن کامل پیشرانه با بنزین و سوخت موجود در ایران و در نتیجه رفع ایراد شایع ناک خفیف و احتراق ناقص (Misfiring) موتور EF7
اصلاح زاویه Rotation سنسور میل سوپاپ
بهبود حداکثری شاخص AFR و لامبدا 
بهبود عملکرد سیستم زمانبندی متغیر سوپاپ ها یا CVVT
خارج کردن سنسور اکسیژن دوم از حلقه کنترلی و یا کاهش حساسیت سنسور اکسیژن برای رفع ایراد کاتالیست
افزایش کات آف تا سطح ایمن به خصوص در دنا پلاس توربو
افزایش بوست توربو و کاهش تاخیر توربو خودرو برای افزایش محسوس عملکرد توربو
رفع دنده مرده 

آپشنال تیونینگ دنا ® ?

افزایش کاتاف دنا تا حد استاندارد برای توزیع گسترده تر نمودار و گراف های قدرت موتور و گشتاور در دور موتورهای مختلف
تغییر کاتاف dena از Soft Cut-off به Hard Cut-off (کات آف رگباری)
ایجاد Back fire طبیعی یا با استفاده از قطعات افترمارکت
ریمَپ بر اساس قطعات افترمارکت مانند هدرز و شمع های پیشرفته تر و …

? امکان ریمپ دنا و ریمپ دنا پلاس و دنا پلاس توربو در سه استیج (Stage) متفاوت:

?ریمپ شهری (Civic) برای استفاده اقتصادی توام با شتاب و کشش بالا (بیشترین استیج درخواستی ریمپ)

?ریمپ بر مبنای لوازم افترمارکت مانند هدرز و کیت مکش هوا (Aggressive)

?ریمپ برای شرکت در مسابقات، دریفت، درگ، رالی و سوخت های خاص مانند اتانول (Exclusive)

 

روند توسعه

این پروژه در سال 1389 (مارس 2010) مشخص شد و در ماه فوریه 2011 شروع به کار کرد، که بر اساس IKCO رکوردی در فرآیند تولید خودرو محسوب می شود. دنا برای اولین بار در آوریل 2011 معرفی شد. در آن زمان، ابتدا قرار بود در آوریل 2012 به بازار ایران منتقل شود.

دنا بر روی پلت فرم سمند ساخته شده است، اندازه آن همان عرض و تنها 50 میلی متر افزایش طول به همراه دارد. سه تیپ تولید شده بر اساس موتور نام آشنای TU5JP4 پژو در دسترس خواهد بود که عبارتند از EF7 NA، DENA ELX EF7 و EF7 TC و روی همه آنها جعبه دنده دستی سوار شده است. کیسه های هوا جانبی آپشنال هستند در حالی که ایربگ های جلو و ترمز ABS نیز در همه مدل ها به صورت استاندارد یافت خواهند شد.

تا سال 1394 تولید انبوه دنا با 8،437 واحد برای هفت ماه اول سال 1394 آغاز شد.به طور کلی، تنها 48 واحد دنا در سال 1393 ساخته شده است.

این مقاله با عبارات زیر بیشتر سرچ شده است:

ریمپ دنا پلاس توربو

remap dena

remap dena plus

remap dena plus turbo

چیپ تیونینگ دنا

چیپ تیونینگ دنا پلاس

چیپ تیونینگ دنا پلاس

افزایش شتاب دنا

رفع کپ دنا

درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
4.4 (10 رای)