ریمپ پارس (پرشیا)

ریمپ پژو پرشیا (پارس)

معرفی و انواع پیشرانه ها

پژو پارس که به عنوان پژو پرشیا شناخته می شود به عنوان یک فیس لیفت یا جراحی پلاستیک موفق پس از 10 سال تولید پژو 405 در شرکت ایران خودرو، پژو پرشیا به عنوان چهره ای جدید از 405 طراحی شد. پژو پرشیا خیلی بزود در ابتدا به پژو سفیر و در نهایت پژو پارس به دلیل مشکلات حقوقی محلی تغییر نام یافت. پژو پارس در 6 مدل شامل پژو پارس معمولی با موتور XU7 (به اصطلاح موتور 1800 سی سی پژوئی)، پژو پارس 16 سوپاپ، پژو پارس ELX با موتور 1800 سی سی مشابه زانتیا (16 سوپاپ)، پژو پارس LX با موتور TU5 (با حجم 1600 سی سی)، پژو پارس ELX XUM (با موتور 2000 سی سی طراحی شده توسط ایران خودرو)، پژو پارس اتوماتیک با موتور TU5 و گیربکس AL4 (بدون تیپ ترونیک) متعلق به 206 تیپ 4 ساخته شده است. مدل های 16 و 16 ELX دارای یک موتور قوی تر PSA 16 و چندین آپشن اضافی هستند.

پتانسیل پژو پارس (پرشیا) برای ریمپ

باید گفت که ریمپ بر روی پژو پارس (پرشیا) شامل یک نتیجه واحد نمیشود زیرا انواع و اقسام موتورها و ایسیوهای مختلف که در ذیل به آنها اشاره شده است بر روی این خودرو به کار گرفته شده است.از نظر ما بهترین نتیجه روی این خودرو بر روی نمونه با موتور TU5 و دریچه گاز برقی و ایسیو بوش ME 7.4.4 حاصل میشود و نتایج بعد از ریمپ این خودرو شگفت انگیز است.
در مرحله بعد نمونه های دارای ایسیو زیمنس Sim2k-34 VR نیز عملکرد تقریبا مشابهی بعد از ریمپ دارند و نمونه های بوش ME 17.9.71 در مرحله بعد قرار دارند.تمام ایسیوهای نصب شده بر روی مدل های با موتور TU5 بدون نیاز به باز کردن ایسیو و از طریق پورت OBD با سهولت ریمپ میشوند. بعد از آن روی نمونه با موتور XUM (معروف به زوم) با حجم موتور 2000 سی سی نیز میتوان به نتایج خوبی دست یافت و سوت زیبای مشابه توربو این خودرو بعد از ریمپ نوید یک موتور چالاک که نفس آن تازه باز شده است را میدهد نمونه های دارای موتور XUM نیز از طریق پورت OBD و بدون نیاز به باز کردن ایسیو از روی خودرو ریمپ میشوند.
نمونه های دارای موتور XU7 بر روی ایسیوهای زیمنس بهترین عملکرد را بعد از ریمپ از خود بروز میدهند بعد از آن نمونه کروز و کنتیننتال با عملکرد مشابه و سپس بوش M 7.4.4 قرار می گیرند.در مرحله آخر ایسیوهای SSAT چینی نقاط ضعف قابل توجهی دارند زیرا بعضی از انواع این ایسوها به اصطلاح از نوع No flash هستند و نیاز به کاشت آی سی برای ریمپ دارند اما مجموعه ریمپ و چیپ تیونینگ خودرو ریمپ چیپ توانایی ریمپ این خودروها را از راه پورت OBD و بدون کاشت آی سی یا باز کردن ایسیو از روی خودرو داراست و نتایج رضایت بخشی از ریمپ این ایسیوهای خاص میتوان گرفت.برای موتورهای 16 سوپاپ که به موتور زانتیا معروف هستند و از ایسیو بسیار خاص بوش MP 7.3 بهره میبرند نیز آیتم های ویژه ای در نظر گرفته شده که خودرو را بسیار تیز و پر شتاب می کنند.نکته مهم در خودروهای با ایسیو Bosch MP 7.3 این است که بدون نیاز به تعویض IC ریمپ آن ها انجام میشود .

ریمپ پژو پارس و ریمپ پژو پرشیا توسط ریمپ چیپ ® 

افزایشمحسوس شتابگیری پارس شامل شتاب اولیه و ثانویه با برنامه نویسی سطح بالا (High-end) روی جداول آوانس جرقه زنی (Spark Advance)، پاشش سوخت (Injection) و گشتاور (Torque)
افزایش قدرت موتور پرشیا (10 درصد HP) و گشتاور (Torque) خودرو (12 درصد)
کاهش و رفع کامل کُپ و تاخیر دریچه گاز پرشیا به خصوص کپ اولیه حرکت و کپ ثانویه در انواع دریچه گاز برقی
کاهش دمای بالای موتور پارس (پرشیا) به خصوص مدل های بالاتر از 92 و علی الخصوص موتور TU5 و اصلاح کامل پایپ لاین مدیریت سیستم خنک کننده در موتورهای XU7 برای جلوگیری از واشر زدن، اصلاح دمای فن ها در حالت دور کند و دور تند و در حالت خاموش بودن خودرو و اصلاح روشن شدن چراغ Stop و تنظیم مجدد پالس های دریافتی از سنسور دمای آب
کاهش  تاثیر سیستم تهویه مطبوع (ایرکاندیشن) بر افت توان خودرو
تطابق دادن کامل پیشرانه با بنزین و سوخت موجود در ایران در هر دو حالت بنزین معمولی و سوپر و در نتیجه رفع ایراد شایع ناک خفیف و احتراق ناقص (Misfiring) موتور 
اصلاح زاویه Rotation سنسور میل سوپاپ
بهبود حداکثری شاخص AFR و لامبدا (نسبت استوکیومتریک)
خارج کردن سنسور اکسیژن دوم از حلقه کنترلی در صورت لزوم و یا کاهش حساسیت سنسور اکسیژن برای رفع ایراد کاتالیست
افزایش کات آف پرشیا تا سطح ایمن به خصوص در ایسیوهای SSAT
رفع دنده مرده پارس
رفع کمبود گشتاور موتور در دنده های سبک تر در مدل های با موتور TU5

☄️ آپشنال تیونینگ در ریمپ پارس و پرشیا:

💥 افزایش کات آف پرشیا تا حد استاندارد برای توزیع گسترده تر نمودار و گراف های قدرت موتور و گشتاور در دور موتورهای مختلف
💥 تغییر کاتاف پارس از Soft Cut-off به Hard Cut-off (کات آف رگباری پرشیا)
💥 ایجاد Back fire طبیعی یا با استفاده از قطعات افترمارکت
💥 ریمپ بر اساس قطعات افترمارکت مانند هدرز و شمع های پیشرفته و … (Exclusive Remap)

استیج های متخلف ارائه شده برای ریمپ پژو پارس توسط ریمپ چیپ ® 

⚡️ امکان ریمپ پژو پارس (ریمپ پژو پرشیا) توربو در سه استیج (Stage) متفاوت:

⚡️ ریمپ شهری (Civic) برای استفاده اقتصادی توام با شتاب و کشش بالا (بیشترین استیج درخواستی ریمپ)

⚡️ ریمپ بر مبنای لوازم افترمارکت مانند هدرز و کیت مکش هوا (Aggressive)

⚡️ ریمپ برای شرکت در مسابقات، دریفت، درگ، رالی و سوخت های خاص مانند اتانول (Exclusive)

ریمپ پژو سفیر

سری موتورهای XU7 

موتورهایی که تاکنون بر روی پژو پارس(پژو پرشیا) نصب شده اند عبارتند از:

سری موتورهای XU7: 

پیشرانه XU7JP (کد LFZ، به نام L3 در ایران) که از گروه پژو-سیتروئن قرض گرفته شدهد و یک موتور 1.8 L SOHC با 2 سوپاپ در هر سیلندر که قادر به تولید حداکثر قدرت 97 تا 101 اسب بخار (74 کیلووات) در 6000 دور در دقیقه و حداکثر گشتاور 153 نیوتون در 3000 دور در دقیقه است.اولین ایسیو نصب شده بر روی این موتور ایسیو مگنتی مارلی MM8P بود، سپس در سال های بعدی با نمونه Sagem SL 96 جایگزین گردید.
بعد از آن در سال های بعدی ایسیو Sagem S2000 بر روی این موتور نصب گردید که در ابتدا این نمونه ها یونیت فن داشتند و تحت عنوان ایسیو Sagem S2000-10 شناخته میشدند، بعد از آن نمونه های بدون یونیت فن که فن ها از ایسیو دستور می گرفتند با ایسیو Sagem S2000-10 LC و سپس Sagem S2000-10 ILC جایگزین شدند.توجه بفرمایید ایسیوهای Valeo S2000 نیز با کدهای فنی مشابه ایسیوهای Sagem S2000 نیز روی این خودرو نصب شده اند.بعد از آن ایسیوهای زیمنس یعنی Siemence Sim 2K-34 VR بر روی نمونه های تکسوز و Siemence Sim2k-48 VR بر روی نمونه های دو گانه سوز عرضه شدند.در نمونه های دوگانه سوز یک ایسیو گاز که معمولا SAX 500 هستند نیز از طریق شبکه کن با ایسیو بنزین در ارتباط است که نکته فوق را در ریمپ پارس دوگانه سوز باید لحاظ نمود.
در همان سال ها ایسیو قدرتمند Bosch M 7.4.4 نیز روی این خودروها نصب شدند توجه بفرمایید این ایسیو در انواع South Africa، Spain و آرژانتین عرضه شده است و با ایسیو بوش ME 7.4.4 متفاوت است.در سال 92 و با اوج گرفتن تحریم ها ایران خودرو ایسیوهای چینی SSAT را روی این خودروها نصب کرد که بازده، عملکرد و کیفیت پایین دارند.در ریمپ ایسیو pars شناخت ایسیوهای فوق و تفکیک و تمایز بین آن بسیار کمک کننده است.

سری موتورهای 16 سوپاپ معمولی و ELX

در ریمپ پارس elx با ایسیو bosch MP 7.3 با آیسی فلش AM29F800BB ما به تفصیل به بررسی مشخصات آن پرداختیم.

مدل 16 سوپاپ در واقع یک نسخه به روز شده از پارس در جنبه های موتور و ترمز عقب بود بود. یک موتور 16 سوپاپ قدرتمند تر و ترمز دیسکی عقب اما بدون سامانه ضدقفل ABS که حتی در حالت آپشن نیز قابل سفارش نبود. تولید مدل 16 سوپاپ کمتر از یک سال ادامه داشت.تولید آن در سه ماهه دوم سال 1382 شروع  و در سه ماهه اول سال 1383 به پایان رسید و در همان زمان با مدل ELX جایگزین شد. بسیاری از منتقدان صنعت خودرو در ایران معتقدند تولید آن یک مطالعه موردی (Case study)  از ظرفیت بازار خودروهای ایران است که توسط شرکت ایران خودرو قبل از تولید ELX آغاز شده بود تا ببیند آیا مردم به دنبال نسخه های قدرتمند تر و لوکس تر از پارس هستند یا خیر.

به عنوان یک ارتقا برای پارس میتوان استفاده از ترمزهای دیسکی جامد بر روی چرخ های عقب، اما مجهز ABS / EBD در نظر گرفته، مدل 16V از همان تقویت کننده خلاء، سیلندر اصلی، توزیع کننده و خطوط هیدرولیکی به عنوان استاندارد استفاده می کند.

موتور قدرتمند LFY که به برای موتورهای جدید 16 سوپاپ در نظر گرفته شد، علاقه مقامات که همیشه به دنبال خودروهای با کیفیت با کارایی بالا اما غیر گران هستند را به خود جلب کرد بنابراین تعداد زیادی از مدل های 16 سوپاپ فول بر اساس درخواست های ثبت شده توسط سازمان های دولتی ایران تهیه شده است. پارس های 16 سوپاپ ELX فول را می توان به عنوان اتومبیل خدمات پارلمانی و همچنین اسکورت خودرو در موارد زیادی مشاهده کرد.افزایش شتاب پارس elx منوط به شناخت کامل ایسیوی خاص این خودرو است.

ریمپ پژو پارس LX

ELX به تفصیل

در مقایسه با پارس معمولی پارس ELX ویژگی های همچون ابزارک هوشمند، سیستم چند منظوره داشبورد فارسی تلماتیکس، آلارم با قفل اتوماتیک درب، دستیار پارک، صندلی های پارچه ای برند ریکارو Recaro مجهز به فن گرم / بخار خنک کننده، تریم داشبورد لوکس، آینه با روشنایی مخصوص سرنشین، موتور قدرتمند تر 16 سوپاپ، ترمزهای دیسکی با ABS / EBD برای هر 4 چرخ، و در نهایت رینگ چرخ های آلیاژی را داراست.

موتور  XU7JP4 با کد LFY، به نام L4 در ایران 1.8 L DOHC با 4 دریچه تنظیم هیدرولیکی در هر سیلندر قادر به تولید حداکثر قدرت 109 اسب بخار (81.3 کیلو وات 110.5 PS) با سرعت 5500 دور در دقیقه و حداکثر گشتاور از 155 نیوتون متر در 4250 دور در دقیقه است که توسط ایسیو Bosch Motronic MP 7.3  کنترل می شود. همان موتور در حال حاضر در PSA Peugeot 406 LX 1.8i 16v، Citroen Xantia SX 1.8i 16v و Citroen Xsara VTS 1.8i 16v استفاده شده است.

سیستم ترمز دو مدار MK20 با همراهی سیستم سروو (Servo) و ABS / EBD، توسط بخش توکلان توس Toklan Toos ایران تحت مجوز Continental Teves ساخته شده است. این است که به دیسک های خنک شونده دارای تهویه در دیسک های جلو و جامد در چرخ های عقب وصل شده است. کالیپرهای تک پیستونی جلو نیز توسط توکلان توس تحت مجوز Lucas-TVS تولید میشوند و کالیپرهای تک پیستونی عقب توسط Girling تولید میشوند.

رینگ چرخ های آلومینیومی ساخته شده از جنس فولاد یکپارچه سبک وزن ایتالیایی نیز توسط برند Speedline Corse ساخته و ارائه شدنده؛ تولید کننده ادعا می کند این چرخ های Turini (نوع 2120) FEA در فشار کم، گرما، کم وزن و طراحی شده است مطابق با آخرین قوانین FIA برای تریلر سوپر کیت اتومبیل 1600 است.رینگ های 11 پره  با قطر 15 اینچ، عرض 7 اینچ، یک الگوی پیچ 4 × 108 میلیمتر، مقایس ای تی  (4 × 4.25 “)،  38 میلیمتر و به محور ELX متصل است.

پارس LX با موتور TU5

در ریمپ پارس تیوفایو باید توجه داشت پیشرانه تیوفایو روی این اتاق به گشتاور بیشتری در دورهای نهایی نیاز دارد.موتور TU5JP4 (به نام TU5 در ایران) 1.6 L DOHC با 4 سوپاپ در هر سیلندر قادر به تولید حداکثر قدرت 105 اسب بخاری با سرعت 5800 دور در دقیقه و حداکثر گشتاور 142 نیوتون متر در 4000 دور در دقیقه عموما توسط ایسیوهای بوش، زیمنس، کنتیننتال و کروز کنترل میشود.
دری محبث ریمپ ایسیو پارس تیوفایو باید شناخت کاملی از انواع ایسیوهای نصب شده روی پژو پارس تیوفایو داشت بنابراین مجموعه ریمپ چیپ اقدام به گردآوری اطلاعات جامع در مورد ایسیوهای نصب شده روی این خودرو کرده است.
ایسیوهای نصب شده روی پارس تیوفایو عبارتند از:

ایسیو Bosch ME 7.4.4 با دریچه گاز برقی و عملکرد بسیار مطلوب
ایسیو زیمنس در زیر مجموعه های کروز و کنتیننتال با کد فنی SIM2K-34VR در انواع CGE و CIM با دریچه گاز سیمی و عملکرد مناسب
ایسیو Bosch ME 17.9.71 با میکرو تریکور و پسوورد 16 رقمی با دریچه گاز برقی که معمولا تاخیر دریچه گاز بسیار بالا برای حالت اکونومی دارند.
ایسیو SSAT TU5 GASOLINE NO FLASH که به علت قفل بودن میکرو غیرقابل ریمپ است.
این موتور همان موتور استفاده شده در 206 تیپ 5 است.ریمپ پارس LX با ایسیو بوش ME 7.4.4 دارای بیشترین پرفورمنس ممکن در بین دیگر ایسیوهای ممکن است و تغییرات کاملا قابل مشاهده هستند.

این مقاله بیشتر با عبارات زیر سرچ شده است:

ریمپ پژو پارس XUM

ریمپ پژو پرشیا

ریمپ پژو سفیر

ریمپ پژو پارس ال ایکس

ریمپ پارس ELX

 

درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
4.9 (10 رای)